注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英子的博客

 
 
 

日志

 
 

How big is the universe?  

2011-02-25 21:48:27|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 (Extracted from an interview with Hubert Reeves, an Astrophysicist)

There are 100 billion stars in our galaxy, and over a billion yellow stars like our sun. We don’t know if they all have planets, but we have good reason to think that planetary systems are common.  Suppose there were only one planet like the earth for every ten yellow stars; that alone makes 100 million worlds comparable to ours– just in our galaxy! And there are billions of galaxies.

译文:宇宙有多大?

(摘引自对天体物理学家Hubert Reeves 的采访)

我们的星系里有一千亿颗恒星,并且有十亿颗以上像我们的太阳一样的黄恒星。我们不清楚是否它们都有行星,但我们很有理由认为行星体系是常见现象,假设每十颗黄恒星仅有一颗像地球的行星,光这就有一亿个可与我们地球相提并论的世界存在——这还仅仅是在我们星系里!而宇宙中存在有无数亿个星系!

在一个博友家看到一篇标题为《地球在太空中的大小》的文章,里边仅有图片。这是我在教学过程中曾经遇到过的文字,当时令我震撼,感觉人类多么渺小。
  评论这张
 
阅读(105)| 评论(11)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017